Cresterea albinelor added a new photo. See more of Cresterea albinelor on Facebook. Email or Phone. Password. Log In. Forgot account? or. Create New. Cresterea albinelor in Romania poate deveni o afacere de succes, daca aplici cei 4 pasi esentiali din articol. Cresterea albinelor. Front Cover. Alex-Alex , – pages QR code for Cresterea albinelor. Title, Cresterea albinelor. Contributor, Adrian Alexandru.

Author: Nilkree Voodoobei
Country: Andorra
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 16 April 2015
Pages: 150
PDF File Size: 2.60 Mb
ePub File Size: 11.47 Mb
ISBN: 888-6-94309-714-3
Downloads: 54121
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fetaur

Func ia sistemului circulator este aceea de a transporta substan ele nutritive c treorganele efectoare i de a evacua de eurile din organism. Peretele spermatecii este acoperit de o re ea foarte dens de traheole. Viroza botcilor negre este o boal infecto-contagioas produs de Virusurile bolii botcilor negre.

Extractorul folose te la extragerea mierii din faguri. Dintre acestea enumer m: Modul de hranire specific albinei se bazeaza pe schimburile de hrana dintre albine.

Furnicile produc pagube importante datorit num rului lor mare. Sistemul respirator este alc tuit din tuburi traheene i saci aerieni. Tot acumacesta poate s – i sporeasc num rul familiilor de albine prin roire natural sau artificial provocat.

  EDVINAS KALEDA PDF

Cresterea albinelor

Pentru evitarea infest rii serecomand tratarea fagurilor cu Galecid, mai ales a celor depozita i ca faguri de rezerv. Pot fi comb tu i prin folosirea de capcane. Tratamentul diareeise realizeaz cu sirop de zah r din plante medicinale mentalbineor oricelului etc. Se topesc faguriiputernic afecta i.

Cresterea albinelor – Google Books

cfesterea Pentru aceasta se folosesc: Falsificarea mierii este o practic uneori folosit de c tre apicultorii care doresc s – i sporeascnecinstiti profiturile. B1, B2, PP, C;Recoltarea polenului se realizeaz cu ajutorul colectoarelor de polen care se fixeaz la urdini. Hrana glucidic este folosit pentru producerea c ldurii, func ionarea mu chilor i laalc tuirea rezervelor grase.

Ast zi, apicultura are nu numai o importaneconomicci i una ecologic i social.

Septicemia este o boal infectec ioas produs de Spiroplasma apis. Pentru a cre te 1 Kg de albine este nevoie de 1,5 Kg de polen. Create your own flipbook.

De asemenea, albinele au trei ochisimpli numi i oceli aproape de cre tetul capului. Hr nitorul este o cutie care se plaseaz deasupra cuibului sau alt turi de acesta i se folose te lahr nirea familiilor slabe sau albineolr nu i-au f cut suficiente rezerve de hran.

De aici va ie i apoi albina.

Scapus-ul este continuat de pedicel i flagel bici. Marginile acestora sunt opace, dar suprafe ele centrale sunt transparente i aufunc ie de lentile. Mandibula m tcii are un pinten foarte bine conturat. Ocelii sunt ochi simpli care ofer informa iidespre intensitatea luminii. Cavitatea vaginal este separat de camera acului printr-un pliu circular.

  FIST FULL OF TOWS PDF

CRESTEREA ALBINELOR

Sacii sunt dispu i astfel: Lobiiantenelor culeg informa ii de la antene. Un topitor simplu este acela care folose tec ldura solar.

Paratifoza sau salmoneloza este o boal infectec ioas produs de Salmonella schotmulleri alvei. Viroza filamentoas este o boal infecto-contagioas produs de Virusul virozeifilamentoase. Se considera c albinele nu pot s aud deoarece nu au organe de auz sensibile lapresiune a a cum au oamenii.

1848_CRESTEREA ALBINELOR

Ou le, larvele i nimfele parazitului se pot observa pe pere ii celulelor, parteainferioar a c p celelor, resturile de cear i propolis. Zonele opace ale lentilelor sunt acoperite de peri ori. Pe fund are o sit iar dedesupt otav pentru colectarea mierii care se poate scurge din faguri. Tratamente la createrea – 4 zile.

Last modified: December 31, 2019